Anbefaling av matrett

Tenkte jeg skulle dele favoritt matretten min med dere, som er stekt ørret m/ agurksalat, poteter og rømmedressing.

Gjerne legg igjen en kommentar om du tester det ut.

Ingredienser

Jeg starter alltid med å sette stekeovnen på 180-200°C
Mens jeg venter på at den skal gå opp, skjærer jeg agurken i fine tynne skiver.
Du kan bruke ostehøvel eller egen maskin for å skjære det opp.

Agurk1

Her har jeg tatt oppi salt for å trekke ut mest mulig væske fra agurken. Du trenger ikke gjøre dette, du kan ta vann, eddik, pepper og sukker noen timer før, eller dagen før om du heller vil det. Men da må du huske å smake det til. Væske skal dekke agurken, så husk å lag nok, husk også at agurken også gir fra seg væske, så det ikke renner over.

Men om du skal ha det samme dag du lager det, anbefaler jeg at du strør på salt og vender på agurken. La det ligge i ca 15 min. Etter 15 min blander du eddik, olje, pepper og sennep i en liten form. Jeg bruker ca. 2-3 ss eddik, 1 ss olje, 1 ts sennep og klype pepper.

Agurkdressing1

Jeg blander dette med en gaffel.

Agurkdressing2

Når stekeovnen har gått opp, finner jeg en liten form og heller litt olje før jeg tar fisken oppi. Jeg tar også ca. 1 ss olje på hver fisk, litt sitronsaft og fiskekrydder. Fisken stekes i ca. 15-20 min på 180-200°C etter hvor tykke skiver det er.

fisk

Til rømmedressingen bruker jeg alltid væske fra sylteagurken, pepper og sennep.
Jeg bruker ca 2 ss sylteagurksaft, klype pepper og 1 1/2 ts sennep.

Rømmedressing1Rømmedressing2

Om du skal koke poteter anbefaler jeg at du gjør det først, men om du gjør som meg, trenger du ikke varme de før fisken er nesten ferdig.

Disse potetene kan du ha i en kjele med vann (hele posen), eller du kan finne en liten bolle som du fyller med litt vann og varmer i mikroen (som jeg gjorde). I mikroen har jeg de på ca 3 min.

Poteter2

Som dere ser dekker jeg ikke hele potetene. Pass på så du ikke har de for lenge i mikroen, for da blir de overkokte.

Poteter

Slik har jeg dandert middagen. Jeg har tatt rømmedressingen i en liten rundt form, for at den ikke skal renne utover hele tallerken. Du kan også skjære noen skiver sitron om du skal lage til flere for at det ser mer delikat ut.

Middag

Bon Appétit!

Anbefaling av webhosting: One.com

Hei, tenkte jeg skulle fortelle dere om en billig Webhosting for dere som er interesserte.

Hos One.com gir de deg domene, hjemmeside, e-post + mye mer. Om du registrer deg nå, får du til og med 3GB ekstra! Noe jeg ikke fikk da jeg skaffet meg domene! :b Den gang da jeg skaffet meg mliis.com kunne jeg velge hvor mange GB jeg ville ha, og valgte vel 10GB. Men nå når du skal kjøpe er det 15GB, og du kan seinere oppgradere til høyere, så jeg aner ikke hvor mye ekstra du da betaler, det kan du alltids spørre de om. Du kommer forresten langt med 15GB om du kun blogger innlegg.

Om du velger .com betaler du 100kr,- i året, 150kr,- i året for å ha 15GB og 100kr,- for opprettelse av domene. Så kun 350kr,- første gang. Da jeg opprettet min betalte jeg 400kr,- Så du sparer 50kr,- Neste regning blir billigere, så blir vel kanskje rundt 250kr,- Jeg er ikke helt sikker. Og du betaler årlig.

ONE

Jeg har brukt One.com siden 2012, så jeg har hatt den i to år til Desember i år. De er flinke på å gi tilbakemelding om du sender inn spørsmål/klage, og du kan snakke med de i chat. I de fleste tilfeller må du skrive på Engelsk, for det er ikke alltid de er pålogget på Norsk, mens Engelsk er pålogget 24/7, tror jeg.

BLOGG

Du kan gjøre så meget med egent domene og det er heller ikke så dyrt. Du kan for eksempel lage sub-domene (blogg.dinblogg.com / dinblogg.com/blogg), lage så mange mailadresser du skulle ønske (så lenge du har igjen diskplass), ha egent fotogalleri etc… Du har til og med noe som heter 1-klikks WordPress, så du kan for eksempel ha to blogger (dinblogg.com og blogg.dinblogg.com) med WordPress (skulle ønske det var flere!!).

Jeg har opprettet sub-domene til ei venninne; HTTP://lene.mliis.com
Det jeg synes er dumt, er at jeg kun kan bruke 1-klikks WordPress en gang! Så om jeg skal lage flere sub-domener, må jeg opprette det i noe som heter Blogg. Om du ikke liker å lage design på bloggen din, men kun å skrive blogginnlegg, så passer den perfekt for deg. Her er et eksempel HTTP://blogg.mliis.com
Om du får lyst til å bytte design, må jeg logge meg inn for så å bytte for deg, noe jeg synes er fryktelig teit! Men ellers er det jo ganske kjekt.

Q. Har du egent domene?
Q. Hørt om One.com?